Zenith

De eerste dochters van de eigen gefokte Gearwurking Zenith zijn aan de melk. Zenith is een zoon van Teilos Ardyn. Teilos Ardyn heeft 95 punten gekregen voor haar perfecte uier.. 678 is een dochter van Zenith.

Zenith

Dochter Zenith 00678

Inne

Inne is een jonge fokbok, waarvan komend jaar de eerste lammeren worden geboren.

Inne is een zoon van Ilse 2 van deze geit zijn foto’s en meer info te vinden onder het hoofdstuk geiten.

 

Daniel

Daniel is een Eelco zoon , uit onze eerste 10.000 kilo geit. De nakomelingen van Eelco blonken uit in persistentie/ levensduur. Eelco stond op nummer 1 in de bokken top 100 van juli/augustus 2014. Daniel staat op dit moment op nummer 5 in de bokken top 100 van Elda.

Afstamlijst Daniel & dochters Klaske, Esther en Miranda (volgorde foto's). 

Charnocks Bronzander

Charnocks Bronzander is een veelbelovende jonge Britse toggenburger bok. De vader is een charnocks Brenin, de moeder is ook een charnocks Brenin. Deze bok hebben we samen met Goffe de Boer van Passion for goats. Op foto 1 staat Holtsje 11 een dochter van Brozander. Maud 27 (foto 3) en Renske 12 (foto 4) zijn beide zijn dochters van Charnocks Bronzander.

Afstamlijst Charnocks Bronzander, Holtsje  Maud & Renske 

Consul

Theban Consul is een Britse toggenburger bok die we in 2011 uit Engeland hebben geïmporteerd. De nakomelingen hebben fantastische uiers. Hier treft u nog een heel aantal foto’s van dochters van Consul. Op de linker foto ziet u de moeder van Consul, Theban Cornelia. 

Afstamlijst Consul  

Jacobus

Jacobus is een Eelco uit een Jacoba. Jacoba is begin 2014 doodgegaan, zij heeft veel nakomelingen gebracht, allemaal geiten die veel melk produceren en goed duurgemolken kunnen worden. De onderste twee foto's zijn van dochter Sharona. 

Afstamlijst Jacobus , Manon & Sharona (dochters Jacobus)

Sebastiaan

Sebastiaan is een kruising uit de Pieties en de Jacoba’s. Beide families kenmerken zich door een hoge melkproductie en een lange levensduur. Sebastiaan is er niet meer, van zijn jongere volle broer Popke komen de eerste entertjes komend jaar aan de melk.

Afstamlijst Sebastiaan & Margo (dochter Sebastiaan)

Sven

Sven komt uit een dochter van 2075 onze eerste 10.000 kilo geit. 

Afstamlijst Sven & Carolien (dochter Sven) & Sita (dochter Sven)

Markus

Markus is een zoon van Maud 19 (Theban Consul x Wild Wind van Oudwoude). Helaas is Maud er niet meer. Met Maud hebben we meegedaan aan de nationale geitenkeuring in 2016, waar ze kampioen melkgeiten werd. De eerste entertjes van deze bok hebben we net aan de melk. Ze vallen op door hun correcte, mooie uiers en solide bouw.  De gemiddelde melkproductie van de 17 dochters die we nu aan de melk hebben is 1404 kg met 4.06 vet en 3.29 eiwit.

Grasrand